gäddmete

Äntligen kom söndagen som jag galet, helt galet, väntat på!
Så som vi förberett och dona inför denna dag som jag väljer att kalla för premiär, premiären för denna härliga höst/vinter säsong då mete efter gädda står som prio!

Jag fick följa med grabbarna från Torrfluga.se, min sambo bloggar ju där och de sällskapet är ju våra vänner! Vi har tillsammans tillverkat drop off, metat agn och gjort riggar. Vi var 5 tappra som klev upp och drog iväg, för 4 av oss okänt vatten, så vi blev guidad av vår alldeles egna metguru, Olofsson! Inte nog med att han visade vägen dit så vägledde han oss igenom tacklet och iordningsättande 😀

När vi väl fått ut grejerna så dröjde inte länge innan Dumgrens drop off föll till marken, efter ett tags fipplande så fick han äntligen sätta ett mothugg och han kunde landa en drygt 4 kilos gädda. Vi stod alla och begrunda den stackars gäddan som tydligt har tagits antingen med lip grip eller huggkrok, han hade kluven underkäke, en parantes att tänka på när man tillämpar c&r håv eller gälgrepp är mycket skonsammare.




Men efter den gäddan återutsatts så följdes en förmiddag fylld med väntan, roliga samtalsämnen och en massa ätbart.



När lunchtiden blivit ett fakta och några omkast senare så är det åter igen dags för Dumgren som åter landar en gädds runt 4 kilo. När den fått simma tillbaka och vi som stod utan fisk skämtat om missunsamhet så stövlar jag fram till mitt spö säger bestämt att nä nu jäklar måste jag flytta mitt spö, i samma veva när jag avslutar meningen så ramlar min gubbdrop off ner mot gräset och att jag äntligen har napp är ett fakta, jag tar spöt och gör ett mothugg, som tyvärr inte tar, fan tänker jag och börjar veva! Då känner jag hur de tar stutt och de skriker till i rullen, å en rusning, jag känner att de är nått större. Efter nån minuts fight så går donnan upp mot ytan och visar sig, som om inte mitt adrenalinpåslag redan var kraftigt! Samtliga utbrister i ett körlikt "ohoooo", när jag väl fått hjälp av sambon att håva den och hon lyfts ovanför ytan då ser jag att vi snackar pb!


Tiden innan vågen känns lång och många vikter passerar mina tankebanor 😀 vågen stannar på 8,56 och 114 cm
Yheeeeeehaaaaa! Nytt pb!


Donnan fick återvända och lyckan var total! Tackar alla som gjorde denna dag möjlig!


Fia´s bubblande

En blogg om delar av mitt liv! Min familj, mitt intresse och engagemang. En blandning av vardagen där mitt engagemang i kvinnofrid varvas med mitt intresse och engagemang för fiske och naturen därtill.

RSS 2.0